Heb je vragen? 013 467 31 83
  • PRIJZEN/AWARDS
  • PASFOTO MAKEN
  • WORKSHOP FOTOGRAFIE

FRANS LAHAYE IN DE PERS

Pers & Media

Pers en in de media

70.000 tons of metal cruise

In opdracht van Aardschok Magazine mag Frans Lahaye deze exclusieve cruise van Miami-Jamaica-Miami weer fotograferen. 60 Metal bands zullen op het schip The Independence of the Sea in het bijzijn van 3000 fans van over de hele wereld hun repertoire ten gehore brengen. Foto’s zijn va.eind februari ook te zien op onze Facebook pagina.

Veiling Serious Request: Madonna

Voor de veiling van Serious Request stelt Frans Lahaye een 100×100 canvas van Madonna ter beschikking, van de Rebel Heart tour 2015.

Rock expositie Pieter Vreedeplein Tilburg

“Tilburgse fotograaf Frans Lahaye gaat leegstand Pieter Vreedeplein te lijf”.

Frans Lahaye finalist bij World Photography Cup !!

Toch wel trots dat ik bij de 8 beste fotografen ter wereld zit, en dat als enigste Nederlander ooit !

Nominatie WPC World Photography Cup is een feit

Binnenkort Jack Black voor de lens!

Wist u dat Frans Lahaye vele wereld sterren voor de lens krijgt? Deze maand Jack Black, foto’s binnenkort te zien op de website.

Bied mee voor Serious Request!

Bied mee op Serious Request op deze 2 superhelden op canvasdoek in 100×100 !! Via deze links: http://veiling.3fm.nl/auction/object/999 en http://veiling.3fm.nl/auction/object/1000

Mooi artikel Brabants Dagblad

Qualified European Photographer

Frans Lahaye mag zich vanaf eind november 2015 Qualified European Photographer noemen. Tijdens de kwalificaties in Rome zijn 12 van Frans’ beelden beoordeeld door een vakjury en van zulk hoog niveau bevonden dat hij deze titel mag dragen. Samen met 4 collega fotografen waren Frans zijn foto’s namens Nederland ingezonden voor deze prestigieuze titel.

Frans Lahaye te gast bij Cultuur Cafe

Het Cultureel Café in De NWE Vorst staat zondag 30 november grotendeels in het teken van eten. Met een knipoog naar de feestmaand december, die een dag later begint. Bekende gasten zijn onder meer horecavrouw Cherie Cohen en fotograaf Frans Lahaye (zie foto). Zondag 30 november van 12.00 tot 14.00 uur in De NWE Vorst. De presentatie is in handen van Esther Porcelijn en de toegang is gratis. Klassiek zangeres Joosje Jochems komt een Iers drinklied en een eetlied uit New Orleans vertolken. Zij wordt begeleid door gitarist Wessel Maas. De redactie besteedt verder aandacht aan de nieuwe koookboekenwinkel 63 Graden, die onlangs tegenover De NWE Vorst aan de Willem II straat geopend is. Eigenaar Guus Teurlings is aanwezig. En er zijn fragmenten te zien van een bijzondere theaterproductie die over eten gaat. De column van Jace van de Ven is ook al aan eten gewijd. Met Tilburgs bekendste horecavrouw Cherie Cohen spreken wij over de ontwikkelingen op horecagebied in Tilburg. En fotograaf Frans Lahaye komt over zijn werk vertellen.

Speedfest

Speedfest 2014 Characters by Frans Lahaye

WORLD PHOTOGRAPHY CUP

Een van de beelden van Frans Lahaye mag Nedeland gaan vertegenwoordigen bij de World Photography Cup! Trots!
TOP rockers voor de lens!

Deze week aan Frans Lahaye de eer om deze 2 oude rock legenden vast te leggen!

Rock-expositie Leerfabriek Oisterwijk

Rock-expositie bij de Leerfabriek te Oisterwijk. Gemaakt in de afgelopen 2 jaar, met vele bekende namen, o.a. Dave Grohl, Snoop Dog, Lenny Kravitz en vele anderen. De expositie is voorlopig permanent en te bezoeken tijden evenementen in de Leerfabriek, zie ook www.leerfabriekoisterwijk.nl

Rolling Stones

Aan Frans Lahaye de eer om zaterdag op Pinkpop 2014 als een van de weinigen de Rolling Stones te mogen fotograferen, houdt het Brabants Dagblad in de gaten voor de beelden!

“Live Portrait” by Frans Lahaye

Frans Lahaye is een meester in het portretteren van mensen; met zijn uitgebreide vakkennis, gecombineerd met beweging/film, maakt hij van u een perfect ‘LOOK & FEEL’ portret, wat beweegt u, wat drijft u, wat is uw passie voor uw vak of product, laat de klant uw betrokkenheid voelen!! Onderscheidt u.

Dit ‘Live’portret duurt 60-90 seconden en is ideaal te gebruiken op uw website en als (zakelijk) social media profiel. Heeft u interesse, of wilt u meer weten, wij staan u graag te woord. 013 4673183.

‘Best picture’ 2012, GOUD & Zilver!

Frans Lahaye pakt Goud, Zilver en ‘Best photo’ 2012 bij de fotowedstrijd van Master Photographer Network in Oosterbeek.

Frans maakte zijn naam als topfotograaf weer eens waar bij de finaleavond van het Master Photographers Network. Frans pakte in de toonaangevende wedstrijd goud en zilver in respectievelijk de categorieën ‘portret’ en ‘vrij werk’. En als kers op de taart werd een van zijn ingezonden foto’s: ‘Best photo of the year’ 2012!! Frans zond voor beide categorieën vier foto’s in. De jury beoordeelde alle foto’s op vakmanschap, originaliteit en kwaliteit. In de eindtelling leverde dat Frans genoemde prijzen op. Vanwege deze aansprekende prestaties is Frans uitverkoren om in februari ’13 namens Nederland deel te nemen aan een internationale wedstrijd in Duitsland, waar hij ten overstaan van vele internationale collega’s in vijftig minuten een speciale opdracht met de daar aanwezige apparatuur en modellen moet uitvoeren.

Wederom goud!

Frans Lahaye is eerste geworden tijdens een wedstrijd van vakorganisatie Colour Art Photo Nederland (CAP). 

Het thema van de wedstrijd was deze keer ‘water”. De prijswinnende foto is een van de twaalf beelden voor de Typisch Tilburg Kalender 2012.

Colour Art Photo is een internationale organisatie voor portret- en bruidsfotografie. De Nederlandse vakgroep telt ongeveer zestig leden, die stuk voor stuk aan een aantal kwaliteitseisen moesten voldoen om lid te worden. Tweemaal per jaar houdt Colour Art een congres met workshops van bekende en minder bekende fotografen en een (verplichte) fotowedstrijd. Doel hiervan is kwaliteitsverbetering en onderlinge kennisuitwisseling.

Festivals 2013

Check Frans’ zijn nieuwste beelden op deze website, met o.a. beelden van Pinkpop, Rock Werchter, Pukkelpop, Bospop en 70.00 tons of Metal cruise in Miami.

Bronzen Pia ‘dOr voor Frans Lahaye

NIEUWEGEIN – Fotograaf Frans Lahaye (47) sleept afgelopen zaterdag een bronzen Pia d’Or in de wacht. Bij de prijsuitreiking van de belangrijkste wedstrijd voor professionele fotografen viel Frans in de categorie ‘Creatief beeld’ in de prijzen met een foto die hij maakte voor de Typisch Tilburg-kalender 2012. Frans was met twee foto’s genomineerd, het tweede beeld kreeg een eervolle vermelding.

De prijswinnende foto is een digitaal bewerkt portret. Frans maakte de foto en droeg samen met Emiel Brouwers ook de zorg voor de beeldbewerking. De visagie was in handen van Danielle Trilsbeek en de styling werd gedaan door Gwen Moritz.

Frans Lahaye grossiert in het winnen van prijzen en aansprekende titels. Vorig jaar werd hij uitgeroepen tot ‘Master of Photography’. Ook de bronzen Pia d’Or krijgt een mooi plaatsje in de ‘prijzenkast’. “Natuurlijk hoop je altijd op goud, maar met liefst 800 inzendingen ben ik ook heel content met brons. Deze wedstrijd kun je zien als de tegenhanger van de Zilveren Camera, alleen is die voor persfotografen. De Pia d’Or is speciaal bedoeld voor onder meer reclame-en publieksfotografen, maar mijn werkveld is nog breder. Ik zie het dan ook als een mooie blijk van waardering.”

Het was de eerste keer dat de toonaangevende Pia d’Or-prijzen werden uitgereikt. De wedstrijd is in het leven geroepen om het professionele beeld meer en beter onder de aandacht te brengen. Frans ontving zijn prijs tijden een gala dat voorafging aan de opening van de Professional Imaging Beurs in Nieuwegein.

Typisch Tilburg Kalender 2012!

Eindelijk is het dan zover: na maanden hard werken is de Typisch Tilburg Kalender 2012 af. Op donderdag 8 december werd de kalender, met als thema ‘Verbluffend Anders” op spectaculaire wijze gepresenteerd in het Midi Theater. De kalender is voor slechts 2 euro te koop bij talloze winkels in Tilburg en de opbrengst gaat naar het Verbeeten Fonds. Je kunt de hele kalender bekijken op www.typischtilburg.nl.

Laatste foto’s Pukkelpop 2011

Ondanks de fatale afloop beloofde het weer een geweldig festival te worden, Deborah Anne Dryer, frontvrouw van Skunk Anansie spatte van het podium. Helaas was dat van korte duur, wat zo mooi begon is zo dramatisch geëindigd.

Frans Lahaye maakt Typisch Tilburg Kalender 2012

Inmiddels zijn wij volop bezig met ideen uitwerken en plannen maken voor de nieuwe Typisch Tilburg Kalender 2012, met een geheel nieuw team gaan we de uitdaging aan om ook deze keer weer iets typisch Tilburgs neer te zetten, maar dan wel in de stijl van Frans Lahaye: ‘verbluffend anders’!

Miami 70.000 ton of metal cruise

In jan. 2011 vond de eerste editie plaats, van 70.000 Tons Of Metal, een festival in de Golf van Mexico, met het cruiseschip Majesty of the Seas als drijvend metal-eiland. 42 bands, die elk twee keer optraden, en dik 2000 fans zorgden voor een onvergetelijke sfeer die moeilijk onder woorden te brengen is als je er niet bij bent geweest. Gelukkig zijn de sfeervolle beelden een stuk overtuigender.

Frans Lahaye wordt Master of Photography

Fotograaf Frans Lahaye mag zich vanaf heden “Master of Photography’ noemen van vakorganisatie Colour Art Photo Nederland (CAP). Hij behoort daarmee tot de Europese top op het gebied van portret-en bruidsfotografie. Hij kreeg de titel toegekend tijdens het congres van Colour Art Photo Nederland. Frans Lahaye behaalde het Masterschap door zijn constante prestatie op hoog niveau. Door het winnen van diverse prijzen verzamelde Frans Lahaye voldoende punten voor de titel “Master of Photography’. Hij behoort daarmee tot een select gezelschap topfotografen dat deze kwalificatie heeft. 

Ook werd Frans Lahaye weer onderscheiden in de jaarlijkse fotowedstrijd. Het thema was dit keer “Blue”. Colour Art Photo is een internationale organisatie voor portret- en bruidsfotografen die aan een aantal kwaliteitseisen moesten voldoen om lid te worden. Tweemaal per jaar houdt Colour Art een congres met workshops van bekende fotografen en een (verplichte) fotowedstrijd. Doel hiervan is kwaliteitsverbetering en onderlinge kennisuitwisseling.

MPN Awards Nominaties

MPN-Master Photographers Network nominatie !!! We krijgen net de mail binnen dat Frans wederom genomineerd is voor de MPN awards. Vorig jaar al de winnaar van “Beste photo of the year” (zie bijgevoegde foto) en we gaan er weer voor! Van alle inzendingen zijn nog 10 fotografen over gebleven. We hebben 3 beelden moeten insturen, en deze 3 beelden moeten alle 3 hoog beoordeeld worden om genomineerd te worden. 16 juni 2014 is de prijsuitreiking. We houden u op de hoogte.